TERUG NAAR MERKEN

Zanotta bij Spinde

_zanotta_william_bank- spinde zwolle kent-zanotta-draaistoel-leer-spinde-zwolle 1
bureau-cavour-design-zanotta-spinde zwolle

Zanotta, opgericht in 1954, nu één van de erkende leiders op het gebied van Italiaans design. Geleid door het inzicht en het ondernemerschap van de oprichter, Aurelio Zanotta, heeft het bedrijf vanaf de jaren ’60 naam gemaakt en tot op de dag van vandaag behouden. Dit was te danken aan haar producten: voorbeelden voor zowel hun design als technologische innovaties.

De hedendaagse collectie bestaat uit het volgende producten pallet: fauteuils, banken, kasten, boekenkasten, stoelen, tafels, salontafels en accessoires. Met behulp van diverse productietechnieken produceert in overeenstemming met de bedrijfsfilosofie, welke is gericht op Research & Development, Zanotta deze producten. Hierbij maakt Zanotta gebruik van een uitgebreid scala aan materialen, zoals metaal (aluminium, roestvrij staal, messing, brons, etc.), kunststoffen, glas, marmer, graniet, hout, stoffen en leer.

In 1989 werd de ‘Zanotta Edizioni’ collectie toegevoegd: in feite kun je bij de items uit deze collectie niet meer spreken over meubels maar over kunst, interieur kunst! De beperkingen die aan massa productie kleven zijn overboord gezet de collectie wordt voor een groot gedeelte handgemaakt. Door het teruggrijpen naar de meeste belangrijke facetten van de ambachtelijke traditie van het Italiaanse vakmanschap, laat Zanotta afgedankte technieken, zoals bijvoorbeeld het maken van mozaïek herleven. De stukken uit de ‘Zanotta Edizioni’ zijn om verliefd op te worden, zijn objecten waarbij je kunt spreken over kunst in de ruimte. De items zijn gelimiteerde edities waardoor ze in de toekomst in waarde zullen stijgen maar bij iets waar je verliefd op kunt raken praat je niet over de waarde, we hebben het over “Zanotta Edizioni”.

Door de bedrijfsfilosofie van research, development maar vooral ontwerp door de grote ontwerpers uit het verleden maar ook uit het heden, heeft Zanotta zich een plek weten te veroveren met 260 ontwerpen. Veel van Zanotta’s objecten stijgen boven de alledaagsheid uit en vertegenwoordigen creaties die tegen de stroom in gaan. Er zijn veel ontwerpen benoemd in design- geschiedenisboeken en worden ook getoond in de grootste musea over de hele wereld (New York’s MOMA and Metropolitan Museum, het Parijse George Pompidou, het Londense Design Museum en zo nog vele andere).


Om onze merken zelf te komen bekijken vindt u routebeschrijvingen voor Meppel, Kampen, Apeldoorn, Hoogeveen, Hattem, Raalte, Amersfoort, Harderwijk, Epe, Heerde, Ommen, Hardenberg, Deventer, Dronten, Elburg, Groningen, Leeuwarden, Zwartsluis en Lelystad op onze contactpagina

 
TERUG NAAR MERKEN